S.I terápia - a Japán gerinckezelési módszer

Az SI terápia – vagy más néven japán gerinckezelés nem más, mint egy fantasztikusan kifejlesztett módszer gerinc és mozgásszervi problémákra, ahol az elsődleges fókusz az SI (szakroiliakális) ízületen van. Ennek az ízületnek a lehetséges működési zavarairól még kevesen tudnak. Amikor ebben az ízületben blokk keletkezik, akkor nem tudja ellátni feladatát, ami nem más, mint az, hogy a keresztcsont és a medence területén keletkező feszültséget csillapítsa. Ennek a feszültségnek a létrejötte sokféle derékfájás kiváltó oka. Sokan abban a tudatban vannak, hogy panaszaikat sérv, isiász, vagy lumbágó okozza. Ezekben az esetekben mindenképpen gondolni kell az SI ízület funkció zavarára, mint a fájdalom kiváltó okára.

A kezelés lényege, hogy a keresztcsont és a csípőcsont közötti SI ízületet finoman kimozgatjuk, így feloldjuk az ott keletkezett feszültséget, ez által csökken vagy teljesen megszűnik a derékfájás.
A művelet során olyan fogásokat alkalmazunk, amikkel az ízület szabad mozgását tudjuk elérni. Nem használunk erős hirtelen mozdulatokat, kifejezetten finom és passzív erővel történik a kezelés. A módszer lényege, hogy a már említett SI ízületet mozgatjuk, elakadását oldjuk egy finoman és precízen kivitelezett technikával. Szinte bárkinél lehet alkalmazni: gerincsérvnél, műtét után (de legalább 2 hónapot illik várni, hogy a seb begyógyuljon), kismamáknál, gyereknél, stb.
Ez nem csontkovácsolás! A kezelés közben 2-3 mm-t mozdul az ízület.
Az SI ízület oldását követően a gerinc teljes szakaszán folytatjuk a kezelést egészen a koponyáig, és a hát teljes szakaszán oldjuk az elakadásokat, lazítjuk az izomzatot, csökkentjük a fájdalmat.
A módszer alkalmazásával azonnali javulást lehet elérni!

A módszert a japán Hakata professzor dolgozta ki gerinctájéki fájdalmak megszüntetésére. Szerinte az SI ízület blokkolása az, ami a legtöbb esetben felelős a deréktájéki fájdalmakért. Több korábbi páciense aki már gerincsérv műtéten is átesett nem múló fájdalommal fordult hozzá, és végül is ez vezetett ahhoz a felismeréshez, hogy a fájdalom eredete ehhez az ízülethez köthető.

Fontos! A kezelés mindenkinél egyénileg személyre szabott.
Hozz magaddal rövid/hosszú ujjú pólót (ne legyen ujjatlan), melegítőt vagy cicanadrágot és zoknit, mert a kezelés ruhában történik.
Hisszük, hogy mindenki megérdemli az egészséges, fájdalommentes életet. Hozzáértő, biztos kezekkel várunk Téged is Zuglóban!

A GROGOTA masszőrjei Ágota és Zsolt.

Időpontot telefonon kérhetsz hozzánk:
Ágota 06 30 288 9016
Zsolt 06 30 550 7197

Vendégeink elégedettsége és egészsége teszi boldogabbá a mi napjainkat is. 

Nyomtatás