A megelőzés egy formája

A legtöbb ember vita nélkül elfogadja, hogy háztartási gépeinket és járműveinket rendszeresen szervizbe kell vinni, hogy megbízhatóan működjenek. Sőt azt még törvény is előírja, hogy időközönként le kell vizsgáztatnunk a kocsinkat. Szentelünk-e a szervezetünknek is ennyi figyelmet, vagy megvárjuk, amíg valami komoly baj alakul ki? Sokszor alábecsüljük testünk bölcsességét, és nem veszünk tudomást a szükségleteiről, csak amikor már megbízhatatlanul működik, rossz a teljesítménye.

Gyakran nehéz bebizonyítani, hogy azért nem betegedtünk meg, mert tettünk érte valamit, pedig nyilvánvaló, hogy a komoly betegségek - szívpanaszok, diabetes és így tovább - nem egyik napról a másikra alakulnak ki. Sokszor előzi meg őket az egészséges testműködés zavara, a rossz táplálkozás, a testmozgás hiánya vagy a komoly stressz. A kis egyensúlyhiányok felismerése és megszüntetése csökkenti annak kockázatát, hogy felhalmozódva komoly betegséghez, megromlott egészségi állapothoz vezessenek. Minden tünet a test üzenete, hogy vigyázzunk, valami baj van. A modern gyógyászat többnyire orvosságokkal vagy műtétekkel „gyógyítja” a tüneteket. Az alternatív – komplementer,  orvoslás azt hangsúlyozza, hogy a test önmagát gyógyítja, s a tünetek azt jelzik, valami nincs rendben, és a szervezet védekezik.

A kineziológia Touch for Health ága reflexpontokkal dolgozik. Reflexről akkor beszélünk, amikor a test valamely részének kezelése minden látható kapcsolat nélkül egy másik testrészre hat.  Hasonló ez mint amikor a villanykapcsolóhoz érünk, tőlünk távolabb világítani kezd az égő. Tisztában vagyunk vele, hogy kábelek kötik össze őket, még ha nem is látjuk azokat, ugyanígy, a test egyik pontjának megérintése egy másikra is hatással lehet.

A neurolimfatikus masszázs

A neurolimfatikus reflexpontok stimulálása megkönnyíti a testnek a nyirok-áramlást segítő mechanizmus működésbe hozását. Könnyebben megérthetjük, miért válaszol olyan gyorsan az izom egy-egy pont stimulálására, ha úgy képzeljük el, mint a már korábban említett kapcsoló hasonlatot, amellyel ki vagy be lehet kapcsolni a nyirokáramlást. Nem a nyirok áramlása jelenti a változást, hanem a kommunikációs rendszer működésbe hozása, amely egy sor impulzust aktivál, s ezek lehetővé teszik szervezetünknek a reagálást.

A neurovaszkuláris fogáspontok

A vaszkuláris (keringési) rendszer artériákból áll, amelyek oxigénnel teli vért szállítanak a szívtől a szövetekbe, és oxigén nélküli vért vissza a szívbe. A véráram szállít tápanyagot és vizet is a szöveteknek, és ez viszi szét a hormonokat és enzimeket a szervekbe. Elszállítja a szervekből és kiüríti a szervezetből a salakot. A vér mindig elsősorban oda áramlik, ahol valamilyen tevékenység folyik. Vagyis, ha testgyakorlást végzünk, akkor az izmokba megy, amikor éppen emésztünk, az ebben részt vevő szervekbe. Ha sokkos állapotban vagyunk, vagy nagyon nagy nyomás nehezedik ránk, kezdjük elveszíteni az uralmat magunk fölött. Nem tudunk normálisan gondolkodni, mindent elfelejtünk, beleütközünk a tárgyakba, nem érezzük a vágásokat, vakon csapdosunk, nem hallunk, látásunk elhomályosul. Mindez amiatt történik, mert a vér visszahúzódik agyunk gondolkodó részéből.
Az érintés felébreszti az idegrendszert, és segít a keringés újraelosztásában. Ez történik a neurovaszkuláris pontok fogásakor: a vért arra serkentjük, hogy bizonyos izmokba, az agy adott területére egy szervbe vagy mirigybe áramoljon.  A neurovaszkuláris pontokat igen finom érintéssel aktiváljuk.
A homlokon lévő neurovaszkuláris pontok az érzelmi stresszel vannak kapcsolatban és az agy elülső részénél stimulálják a véráramot. Ez aktiválja agyunknak azt a területét, amellyel a döntéseket hozzuk, s ennek segítségével újra uralkodhatunk magunk fölött.

Ha szeretnéd ellenőrizni tested energia rendszerét, jelentkezz be egy oldásra minél hamarabb. Gyere el, éld át, élvezd a változást!!

06/30-288-9016

Nyomtatás