Tanulási képességek fejlesztése

Ismersz olyan gyereket, aki nem a képességeinek megfelelően tanul? Akinek olvasás közben elkalandozik a figyelme, vagy nem érti a nyomtatott szöveget, amit olvas? Vagy akinek a matematika jelenti a problémát? Vagy a nyelvtan? Vagy aki nehezen jön ki másokkal, a tanárokkal, a szüleivel, vagy az iskolában a többi gyerekkel? Érzékeled, hogy mennyi ellenállás van iskolával szemben, vagy otthon, ha tanulásra terelődik a szó?

A fegyelmezést erőszakkal kell elérni? A házi feladat utált kötelezettség? A tanulás lassan, nehezen megy? A gyereknek a tanulás bizonyos területein „vakfoltjai” vannak? Úgy tűnik képtelen elsajátítani bizonyos anyagokat, akár hányszor is veszed át vele?

Lehet, ebből a szempontból Te magad is olyan gyerek voltál, aki nem szeretett tanulni? Hogyan éreztél az iskolával, a tanulással vagy általában az oktatással kapcsolatban?

Ezek a helyzetek ráillenek arra, amit „tanulási problémának” neveznek, és szinte mindenkit érintenek. Nem korlátozódnak a gyerekekre. Végső soron, mi felnőttek is keresztülmentünk mindezen, és egyikünk sem marad sértetlen. Mindannyiunknak vannak vakfoltjaink a tanulás bizonyos területein. Ezektől a vakfoltoktól ostobának, nem megfelelőnek érezzük magunkat. Mindent megteszünk, hogy elrejtsük, vagy elkerüljük őket.
Nos, a gyerekeink ugyanebben a cipőben járnak. Ugyanúgy megszenvedik az oktatást, mint közülünk legtöbben. Miért kell ugyanazokat a mentális és érzelmi sérüléseket hordozniuk, mint nekünk magunknak? Nincs rá valami egyszerű, könnyű mód, aminek segítségével a tanulás folyamatát hatékonyabbá tehetnénk számukra, úgy, hogy ne kelljen átélniük azt a fájdalmat, amit nekünk kellett?


A válasz egyszerű: de, igen van rá mód!

Mi lenne, ha ez az igen válasz, nem jelentene sem orvosi, sem pszichológusi közreműködést? Mi lenne, ha segíthetnénk a gyerekek tudatosságát egyensúlyba hozni, pszichiátriai tanácsadás és gyógyszerek alkalmazása nélkül? Lehet, hogy a pozitív változás érdekében kipróbálnál valami új, szokatlan, könnyű és biztonságos módszert?

Próbáld ki a kineziológia módszereit. Jelentkezz be minél hamarabb, aztán „Gyere el, éld át, és élvezd a változást!”

Grőger Ágota - GrogotA 30-288-9016

Tags: pszichiátriai tanácsadás

Nyomtatás