Állj féllábon, hogy megtudd, hány éves a tested!

A Jin Ji Du Li gyakorlásával késleltethetjük az öregedést és megelőzhetünk számos betegséget, többek között a memóriánk gyengülését. Ugye nagyon egyszerűnek tűnik?
Végezd ezt az egyszerű és hatásos kínai gyakorlatot és meglátod… Lényeges, hogy a Jin Ji Du Li gyakorlat közben a szemünk csukva legyen. Ügyelj erre.

Így végezzük a gyakorlatot: fellabon

Állj egy lábon, közben tartsd csukva a szemedet. Ennyi az egész. 

Tegyél egy próbát, állj fel, csukd be a szemed és próbálj egyenesen állni egy lábon.
Ha nem vagy képes min. 10 másodpercig így maradni, az azt jelenti, hogy a tested olyan állapotban van, mintha 60-70 éves lenne. Vagyis lehet, hogy csak 40 éves vagy, de a tested sokkal gyorsabban öregedett. Nem fontos, hogy magasra emeld a lábadat, ha a belső szerveink nincsenek szinkronban, már az is kizökkent az egyensúlyból, ha csak egy kissé emeljük fel a lábunkat.

A kínaiak hatalmas tudással rendelkeznek az emberi testről.
Megnyugtató érzés, hogy a rendszeres és gyakori edzés segíthet abban, hogy visszanyerjük az egyensúlyérzékünket. Tény, hogy a kínai gyógyászok javaslata szerint, ha naponta egy percet gyakoroljuk a Jin Ji Du Li-t, az segít a demencia megelőzésében.
Kezdetben próbáld meg csak egy kissé becsukni a szemeidet, ahelyett, hogy teljesen becsuknád. Ezt javasolja a kínai gyógyász, Zhong Li Ba Ren. A Jin Ji Du Li napi gyakorlása sok betegség gyógyításában segíthet, mint pl.: magas vérnyomás, cukorbetegség, gerincbántalmak, szenilitás.
Zhong Li Ba Ren „Jobb ha magunkon segítünk, mint ha az orvosoktól várjuk a segítséget” című könyve best-seller lett, ezt az egészségünkkel foglalkozó könyvet Kínában a legmagasabb példányszámban adták el az első megjelenése óta. A kínai gyógyászok meggyőződése, hogy szervezetünkben akkor léphetnek fel betegségek , ha a különböző belső szervek koordinációjában problémák jelennek meg, vagyis a testünk elveszíti egyensúlyát. A Jin Ji Du Li képes regenerálni a szervek kölcsönhatását, hogy megfelelően működjenek.

Zhon Li Ba Ren úgy fogalmazott, hogy az emberek többsége csukott szemmel nem képes 5 másodpercnél tovább megállni egy lábon, de a későbbiekben, ha már napi rendszerességgel végzik a gyakorlatot, akár két percnél tovább is képesek talpon maradni.
Minél hosszabb ideig vagyunk képesek megtartani ezt a pózt, annál kevésbé érezzük ezt megterhelőnek.
Miközben gyakorlod a Jin Ji Du Li-t, észre fogod venni, hogy az alvás minősége, és az memóriád is jelentős mértékben javul. A legfontosabb, hogy ha naponta csukott szemmel egy percet gyakorlod a Jin Ji Du Li-t, nem fogsz szenilitásban szenvedni, (ez azt jelenti, hogy az agy egészségesen fog működni.)
Zhon Li Ba Ren elmagyarázta, hogy 6 fontos meridián van, amelyek átfutnak a lábunkon. Amikor egy lábon állunk, a gyakorlat következtében érezhetünk fájdalmat, és ha ez a helyzet, akkor az ezekhez a meridiánokhoz tartozó szervek elkezdik megkapni a szükséges egyensúlyt. Ezzel a módszerrel a tudatunk és a testünk csatornái a lábainkra koncentrálnak.

Jótékony hatással van a Jin Ji Du Li gyakorlása a magas vérnyomással és a cukorbetegséggel összefüggő számos betegségre. Gyorsan megszűnnek a nyaki és gerincbántalmak, és a köszvény is megelőzhető ezzel. Alapvető gyógymódja ez a hideg lábaknak, és az immunrendszerünket is erősíteni tudjuk. Nem kell várnia a Jin Ji Du Li gyakorlásával addig, amíg valamilyen betegség meg nem jelenik. Szinte bárkinek ajánlható ez a gyakorlat, különösen jótékony hatású fiatalkorban, ha egészségesen naponta edzenek, nagyobb valószínűséggel előzhetik meg az adott életkorban megjelenő betegségeket.
Nem ajánlott azoknak, akiknek lábproblémái vannak és nem tudnak huzamosabb ideig talpon maradni.

Ha netán nem megy a féllábon állás, és szeretnéd megtalálni az okát, szívesen segítek. Várlak szeretettel egy konzultációra. Kineziológiai módszerekkel kiegyenlíthető a testünkben futó energiapályák működése.

Oszd meg a cikket, ha hasznosnak találtad és üzennél vele valakinek!

Grőger Ágota GrogotA 

Gyere el! Éld át! Élvezd a változást!

Tags: kinezilógia,, energia,, egyensúly,, meridián,

Nyomtatás