Mindenképpen olvasd el, ha még nem része életednek a rendszeres masszíroztatás!!

Mikor menj masszázsra?

Ha nincsenek egészségügyi problémáid és ezt az állapotot szeretnéd még hosszú ideig fenntartani, akkor megelőzése céljából havi / két havi rendszerességgel ajánlott a masszázs. A Frissítő, relaxációs masszázskezelések segíthetnek elűzni a fáradtság érzetet, vagy oldani a stressz hatásait az izmokból és az idegrendszerből.

Akiknek mozgásszervet érintő problémája van, annak kúraszerűen, heti - két heti alkalommal javasolt a masszázs a tünetek elmúlásáig, majd a javult állapot fenntartására már elegendő a havi / két havi alkalom.
Akut gyulladásban lévő ízületek esetén a gyulladásos állapot elmúlása után lehet a masszázs terápiát elkezdeni. A gyulladás mihamarabbi megszűnése érdekében javasolt fül-akupresszúrás terápiát alkalmazni.

Mai rohanó világunkban nincs olyan ember, akinek az alább felsoroltak közül egyre sincs szüksége. Így nyugodt szívvel mondható, hogy a masszázs ajánlott mindenkinek.

Mikor nem szabad masszíroztatni?

Egyes esetekben a masszázs fokozott terhelést jelent a szervezet számára. Ezért ki kell zárni azokat az eseteket, ill. állapotokat melyek ellenjavallttá, teszik a masszázskezelést. Az itt található listában szereplőtényezők egy része esetében teljes az ellenjavallat, azaz ilyen problémák fennállása esetén nem szabad masszírozni. Más részük csak egyes testtájak masszázsát, vagy pedig egyes fogások alkalmazását zárja ki, de nem a masszírozást általában, illetve orvosi szakvélemény beszerzését teheti indokolttá.

Most már tudod miért olyan fontos számodra a masszázs.


Gyere el! Éld át! Élvezd a változást!

Forrás: http://goo.gl/Y2mwSz

Nyomtatás