Tegyük tisztába a dolgokat

Úgy érzem elérkezett az idő, hogy tisztázzuk mit is csinál egy masszőr aki a Hagyományos Kínai Orvoslás szerves részét képező Tuina masszázst alkalmazza. Masszőzként mint Tuina terapeuta abban különbözöm a nyugati társadalomban ismert és elterjedt gyógymasszőrtől, hogy foglalkozni tudok a beteg fizikálisan megnyilvánult fájdalmai mellett a háttérben megbújó lelki problémáival is.

Tisztában vagyok azzal, hogy az érzelmek hogyan hatnak testünkre energetikai szempontból, és tudom, hogy megfelelő akupunktúrás pontok alkalmazásával a masszázs alatt hatni tudok a beteg fizikai és lelki állapotára egyaránt.

A kínai masszázs egyedisége abban is rejlik, hogy nekem, mint a kezelőnek a terápia maximálisan szabad kezet biztosít a megtanult fogások alkalmazására úgy, hogy nem egy előre meghatározott sémát kell kövessek.

Miután feltérképeztem, hogy a hozzám érkezőnek milyen problémái vannak, Neki személyre szabottan állítom össze, hogy milyen fogásokat fogok alkalmazni, tudva azt, hogy azok milyen hatást fognak gyakorolni a kezelt személyre.
Mind e közben szükségszerűen ízületeket kimozgató mobilizációs technikákat alkalmazok.
A masszázstechnikákkal egyszerre gyakorlok hatást az izmokra, valamint a testben található energiapályákra a meridinánokra a rajtuk található akupunktúrás pontokon keresztül a kezelés során.
Ez a fajta terápia alkalmas mozgásszervi- és belszervi betegségek kezelésére, krónikus fáradtság és álmatlanság enyhítésére, de legalább ilyen fontos szerepe van a felfrissítésben, illetve a megelőzésben is.

A Tuina masszázs több, mint kétezeréves múltra tekint vissza Kínában, már a legendás Sárga Császár Belgyógyászati könyvében (i.e. 3. század körül íródott) is említést tesznek róla.
Manapság a Tuina masszázst egész Kínában alkalmazzák a kórházakban is, természetesen más (kínai) gyógymódokkal kiegészítve. A Tuina masszőröket hasonló tisztelet övezi, mint az akupunktőröket vagy a fitoterapeutákat és gyakran együtt is dolgoznak a beteg javulása érdekében.

Saját kezeléseim alkalmával a masszázsok során vagy mellett kihasználom további képesítéseimet, úgy mint a mint fülakupunktúrás addiktológia, kinezio-tape, köpöly, moxibutios kezelések, kineziológia, Bach-virágterápia. Tovább emelve így a masszázs gyógyító/preventív hatékonyságát.

Ha szeretnéd Te is kipróbálni ezt a fajta terápiát akkor szeretettel várlak egy masszázsra kis stúdiomban. 

Tags: Bach-virágterápia,, Masszázs,, Fül-akupunktúra,, Akupresszúra, fül-akupresszúra,, Tuina, derékfájás, izomfájás, Kínai masszázs

Nyomtatás