Immunrendszer és daganat

A Washington Egyetem (St. Louis, Egyesült Államok) munkatársai daganatsejtekből származó DNS elemzésével találtak olyan támadáspontot, melyen keresztül a szervezet saját immunrendszerét arra lehet késztetni, hogy elpusztítsa a tumort.
Az immunrendszer egy igen összetett biológiai hálózat, melynek elemei felelősek a riasztásért, célba veszik, és megállítják a szervezetre káros hatásokat. A Nature legfrissebb száma egy olyan vizsgálatot mutat be, melynek során a szervezet saját immunrendszerét használták fel a daganat ellen. A felfedezés újfajta védőoltások, és immunalapú terápiás módszerek fejlesztéséhez vezethet.

Immunterápia segítségével régóta próbálják elpusztítani a daganatsejteket, azonban a módszer technikailag igen nagy kihívást jelent, melyhez igen masszív laboratóriumi háttér, és sok idő szükséges. Dr. Robert Schreiber és munkatársai egy alternatív megoldást alkalmaztak: a daganat DNS-ének elemzésén keresztül találták meg az a pontot, melyen keresztül létrejöhet az immunizáció, ami egyben a személyre szabott kezelést is biztosíthatja. Mindazonáltal a daganatsejtek és az immunrendszer közötti kapcsolat igen összetett. Az ennek részleteit feltáró kutatás során született meg a felismerés, hogy egyes daganatos mutációkat az immunrendszer igen könnyen képes felismerni. Amint ez megvalósul, az immunelemek a daganatsejteket idegennek tekinti, és működésbe lép a sejtpusztító mechanizmus. Azonban ennek hatására ugyan elpusztulnak a mutációt hordozó sejtek, viszont kiválasztódhat egy populáció, melyben az adott genetikai eltérés nincs jelen, így továbbra is képesek fenntartani a daganatot. Az is lehetséges, hogy a túlélő daganatsejtek alvó állapotba kerülve bújnak el az immunrendszer elől, vagyis elképzelhető, hogy az új módszernek lesznek korlátai.
A vizsgálat immunhiányos kísérleti egereket mutációs hatásnak tettek ki, így hozva létre daganatokat, majd összehasonlították az egészséges sejtekre, illetve a daganatokra jellemző genetikai állományt. Mintegy 3743 mutációt azonosítottak, melyeket egy adatbázishoz hasonlítva találták meg azokat a mutáns fehérjéket, melyeket az immunrendszer könnyedén felismer. Az egyik ilyen mutáció a spektrin-béta2-t érinti, melynek alternatív változatát az összes olyan daganatsejt hordozza, mellyel szemben az immunrendszer képes fellépni.
A technika jóval költséghatékonyabb, mint a korábban alkalmazott immunterápiás módszerek.

Forrás: http://tinyurl.hu/YEdD/

Testünk saját magunk által kezelhető akupresszúrás antitumor pontjai a Vab4 (vastagbél) és Gy36 (gyomor) pontok. Amiket mindenképpen érdemes kezelned. Ha netán gond van, azért, ha nincs gond azért!!!

Hetente legalább 1x szánj rá időt, masszírozd őket magadnak, 3-5 percig. Ha már van valamilyen tüneted akkor hetente legalább 2x alkalmazd a pontok masszírozását.

A Vab4 helye: A kézháton a hüvelykujj és a mutatóujj kézközépcsontjai találkozása előtti „völgyben” található.
Gy36 elhelyezkedése: a sípcsontod külső oldalán, négyujjnyival a térdkalácsod alatt található.gy36                                Vab 4 05

Tags: immunrendszer, daganat, grogota

Nyomtatás