Néhány gondolat a home office-ról

Bármennyire is vonzónak tűnik a tény, hogy kényelmes otthoni ruhában, távol a főnök szúró tekintetétől és más munkahelyi atrocitásoktól, elhagyva az ingázás kellemetlen velejáróit, az otthoni munkának bizony vannak hátulütői is.

Tapasztalataink szerint a home office-nak köszönhetően sokan még többet dolgoznak mint korábban, mert az az idő ami eddig az utazásra ment el, számtalan esetben már a számítógépek előtt érik az embert. Mivel a munkaidő hivatalosan nem ér véget azzal, hogy elindulsz haza, a feladatok bizony késő estig képesek a számítógép elé cövekelni ami alváshiányhoz vezethet.
Sok esetben az otthoni körülmények sem ideálisak a folyamatos ülőmunkára.
Ölben tartott laptop, konyhapultnál kényelmetlen széken ülve, vagy íróasztalnál, ahol a karok nem tudnak az asztalra felfeküdni, vagy a monitor nincs szemmagasságban.

Mi következik a helytelen tartásban végzett munkától?
A folyamatosan statikus terhelésnek kitett izmok egy idő után nem tudnak elernyedni. Így megjelennek a tünetek úgy mint, hát,- nyak, váll, derék, vagy akár a csípőízületek fájdalmai.
A home oficce-nak köszönhetően nem csak a testünk de a lelkünk és az idegeink is kimerülnek egy idő után.
Indokolatlan fáradtság, türelmetlenség, feszültség tartósan fennállva stresszt okoznak melynek következménye, hogy az immunrendszer elfárad, meggyengül.
Mivel az éttermek kávézók zárva vannak, ha akarsz sem tudsz kiszakadni otthonról, hogy egy kicsit találkozz a barátaiddal, és szokásosan megosszátok egymással a gondolataitokat.

Van azonban néhány lehetőség amivel könnyebbé teheted az otthoni munkakörülményeidet.
Alakíts, ki egy helyet a lakásban ahova leülsz a munkavégzés idejére.
Határozd meg magadnak a munkaidődet, és tartsd is be.
A reggeli napindító rutinodat csináld végig ugyan úgy mintha a munkahelyedre mennél.

TÖRŐDJ AZ EGÉSZSÉGEDDEL! Iktass be mozgást rendszeresen, alkalmazz stresszoldó technikákat mint pl a meditáció, adj lehetőséget magadnak egy kis pihenésre és mozdulj ki otthonról MENJ EL egy jó MASSZÁZSRA ahol nem csak a testi de a lelki nehézségeidet is hátra hagyhatod.

A tested jelez neked! FIGYELJ ODA RÁ! Ismerd fel a tüneteket és ELŐZD MEG a nagyobb bajt!

Az S.I Japán gerinckezelési módszerrel, vagy a  kínai TuiNa masszázs segítségével oldani tudjuk a testedben, izomzatodban felgyülemlett feszültséget, hogy ismét könnyebben menjen a munka valamint megelőzzük a komolyabb probléma kialakulását a későbbiekre.

Jelentkezz be hozzánk az alábbi telefonszámok egyikén!
S.I Japán gerinckezelés Grőger Zsolt +36-30-550-7197
kínai TuiNa masszázs Grőger Ágota  +36-30-288-9016

Gyere el! Éld át! Élvezd a változást!

Nyomtatás