Kinezio-tape/Kineziológiai tapasz

Mi is az a kineziológiai tapasz?

A kineziológiai tapasz egy gyógyászati segédeszközként használt rugalmas pamutanyagból készült, bőrre ragasztható szalag, amely segítségével a fájdalom és a mozgáskorlátozottság rövid időn belül mellékhatások nélkül csökkenthető.

Hol alkalmazható?

A kinesio tape/kineziológiai tapasz terápia a mozgásszervi problémák kezelésében alkalmazott módszer.
Gyorsan felhelyezhető és széleskörűen felhasználható. Hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is. A különböző ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet elérni. Gyors segítséget nyújt a fájdalomcsillapításban, lerövidíti a gyógyulási időszakot is. Könnyen rögzíthető, jól tapad, tartós. Vízálló.

Ragasztás várandósság idején

A várandósság a sok öröm mellett sokaknak fájdalommal is járhat. De már erre is meg van a megoldás: POCAKRAGASZTÁS
A szalag elősegíti az izmok normál működését, támogatja az ízületeket és inakat, javítva azok funkcióját. A tape tehermentesíti a pocakot, ezáltal a derékfájás megszüntetésében de a megelőzésében is nagy segítség. Legyél Te is boldog kiegyensúlyozott kismama! 

Milyen esetekben ajánlott? 

        o deréktáji fájdalom, SI-ízületi gyulladás, gerinctámasz
        o vállkorrekció, tehermentesítés, fájó csuklya kezelése
        o hasizomvédelem a szeparáció ellen
        o szeparálódott hasizom kezelése, köldöksérv, hasi sérv
        o hasi bőr védelme a striák ellen, kialakulásuk esetén kezelésük
        o has és gerinc tehermentesítése
        o ödémás végtagok és az emlőgyulladás kezelése

Hogyan hat?

A felhelyezett tapasz hatására a bőr és a szövetek fellazulnak, a nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik, javul a vérkeringés, az adott területen az anyagcsere, valamint a fájdalom receptorokra nehezedő nyomás is csökken így csökken a fájdalom. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, mentesíti a sérült szövetek terhelését, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti a gyulladások bekövetkezésének lehetőségét. A szalag nyújthatósága, a nyugalmi hosszának 160-180%-a, együtt mozog a test szöveteivel, nem akadályozza a mozgást.


Milyen anyagból készült a tapasz?

A szalag az emberi bőrhöz hasonló tulajdonságokkal bír, körülbelül azonos vastagságú és tömegű is, mint az emberi bőr. Latex-mentes, hipoallergén, pamutszál szalag akril ragasztóval mely semmiféle hatóanyagot nem tartalmaz.

Tags: kinezio tape, tapasz

Nyomtatás